ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ιστορία μας αρχίζει το 1949... Ο Ιωάννης Πάλλας, παιδί προσφύγων από τη Μ. Ασία, ήδη έμπειρος τεχνίτης, ανοίγει ένα μικρό τυπογραφείο στη Νίκαια του Πειραιά. Ο πρώτος μηχανολογικός εξοπλισμός του είναι το πρωτοποριακό για την εποχή του ημιαυτόματο όρθιο πιεστήριο (με την χαρακτηριστική ονομασία τιπ-τοπ). Στα δύσκολα χρόνια του ’50 , το τυπογραφείο, με την ονομασία ΤΥΠΟ ΤΕΧΝΑΙ-Ι. ΠΑΛΛΑΣ" αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Ανανεώνει συνεχώς τον εξοπλισμό του, και είναι από τα πρώτα τυπογραφεία στην Ελλάδα που εξοπλίζονται με αυτόματα όρθια και επίπεδα πιεστήρια. Στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά χτίζεται σιγά-σιγά η φήμη του, βασισμένη στο προσωπικό μεράκι του Ιωάννη Πάλλα, την ποιότητα και την υπεύθυνη αντιμετώπιση των πελατών-συνεργατών.

Οι περισσότεροι άλλωστε από τους πελάτες εκείνης της εποχής παραμένουν και σήμερα βασικοί πελάτες, έχοντας περάσει και εκείνοι σε δεύτερη ή τρίτη γενεά. Το 1977, εγκαθίσταται σε νεόκτιστο ιδιόκτητο βιομηχανικό χώρο 1000 τμ, στην Λεωφ. Θηβών 235. Η επιχείρηση γίνεται εταιρεία με την επωνυμία "ΤΥΠΟΣ OFFSET-I. ΠΑΛΛΑΣ & ΥΙΟΙ", στην οποία συμμετέχουν πια και οι γιοί του Ιωάννη Πάλλα, Τάσος και Αντώνης, πτυχιούχοι και οι δύο της Σχολής Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθηνών (φωτογραφία 3 από κλαδικό περιοδικό της Τσεχοσλοβακίας το 1978, όπου παρουσιάζεται η επιχείρηση σαν μια από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα) Το 1989, η δεύτερη γενιά της οικογένειας παίρνει οριστικά τα ηνία της επιχείρησης "ΠΑΛΛΑΣ-ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ", με την συνταξιοδότηση του Ι. Πάλλα και την συμμετοχή των υπόλοιπων παιδιών του, Σπύρου και Σοφίας, πτυχιούχων του Πανεπιστήμιου Πειραιά και του Παντείου Πανεπιστημίου αντίστοιχα. Αντικείμενο της ανανεωμένης επιχείρησης είναι πια ο ευρύτερος χώρος των Γραφικών Τεχνών (δημιουργικό, προεκτύπωση, διαφημιστικές-μηχανογραφικές εφαρμογές, εργασίες τελειοποίησης κλπ.).

Ο διαρκής εκσυγχρονισμός, η εμμονή στην ποιότητα ανεξαρτήτως κόστους και η προσωπική σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες εξακολουθούν να αποτελούν, εδώ και 60 χρόνια, τις βασικές αρχές της (φωτογραφία 4). Από το 2004 μέχρι σήμερα η επιχείρηση εντάχθηκε στα παρακάτω επιδοτούμενα προγράμματα εκσυγχρονισμού: του ΕΠΑΝ 2.7.1-Γ’, ΕΠΑΝ 2.7.1-Δ’, ΠΕΠ2006, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ και ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ.

01
02
03
04
Θηβών 235, 18454 Νίκαια  |  T: 2104912548, 2104900373  |  F: 2104932143  |  E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
dual.design