ΙΣΤΟΡΙΑ


Η ιστορία μας αρχίζει το 1949... Ο Ιωάννης Πάλλας, παιδί προσφύγων από τη Μ. Ασία, ήδη έμπειρος τεχνίτης, ανοίγει ένα μικρό τυπογραφείο στη Νίκαια του Πειραιά. Ο πρώτος μηχανολογικός εξοπλισμός του είναι το πρωτοποριακό για την εποχή του ημιαυτόματο όρθιο πιεστήριο. Στα δύσκολα χρόνια του ’50, το τυπογραφείο, με την ονομασία "ΤΥΠΟ ΤΕΧΝΑΙ - Ι. ΠΑΛΛΑΣ" αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Ανανεώνει συνεχώς τον εξοπλισμό του, και είναι από τα πρώτα τυπογραφεία στην Ελλάδα που εξοπλίζονται με αυτόματα όρθια και επίπεδα πιεστήρια. Στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά χτίζεται σιγά-σιγά η φήμη του, βασισμένη στο προσωπικό μεράκι του Ιωάννη Πάλλα, την ποιότητα και την υπεύθυνη αντιμετώπιση των πελατών - συνεργατών.

Οι περισσότεροι άλλωστε από τους πελάτες εκείνης της εποχής παραμένουν και σήμερα βασικοί πελάτες, έχοντας περάσει και εκείνοι σε δεύτερη ή τρίτη γενεά. Το 1977, εγκαθίσταται σε νεόκτιστο ιδιόκτητο βιομηχανικό χώρο 1000m2, στην Λεωφ. Θηβών 235. Η επιχείρηση γίνεται εταιρεία με την επωνυμία "ΤΥΠΟΣ OFFSET-I. ΠΑΛΛΑΣ & ΥΙΟΙ", στην οποία συμμετέχουν πια και οι γιοί του Ιωάννη Πάλλα, Τάσος και Αντώνης, πτυχιούχοι και οι δύο της Σχολής Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθηνών (φωτογραφία 3 από κλαδικό περιοδικό της Τσεχοσλοβακίας το 1978, όπου παρουσιάζεται η επιχείρηση σαν μια από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα). Το 1989, η δεύτερη γενιά της οικογένειας παίρνει οριστικά τα ηνία της επιχείρησης "ΠΑΛΛΑΣ-ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ", με την συνταξιοδότηση του Ι. Πάλλα και την συμμετοχή των υπόλοιπων παιδιών του, Σπύρου και Σοφίας, πτυχιούχων του Πανεπιστήμιου Πειραιά και του Παντείου Πανεπιστημίου αντίστοιχα. Αντικείμενο της ανανεωμένης επιχείρησης είναι πια ο ευρύτερος χώρος των Γραφικών Τεχνών (δημιουργικό, προεκτύπωση, διαφημιστικές-μηχανογραφικές εφαρμογές, εργασίες τελειοποίησης κλπ.).

To 2015 εισέρχεται στην επιχείρηση η 3η γενιά, με την συμμετοχή του Γιάννη Α. Πάλλα, σπουδαστή της σχολής Γραφικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ


  • Προσωπική, διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες/συνεργάτες
  • Εμμονή στην ποιότητα της δουλειάς μας, ανεξαρτήτως κόστους
  • Διαρκής εκσυγχρονισμός των υποδομών και των μεθόδων παραγωγής και καθετοποίηση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
    Από το 2003 μέχρι σήμερα η επιχείρηση έχει ενταχθεί σε 8 διαδοχικά επενδυτικά προγράμματα, επιδοτούμενη από Κοινοτικούς πόρους (Γ΄& Δ΄ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ κλπ)

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ


1000m2 ωφέλιμου χώρου / 3 όροφοι με δυνατότητα επέκτασης. Ειδικό βιομηχανικό κτίριο, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές (κλιματισμός, αποθηκευτικοί χώροι, χώροι στάθμευσης και φόρτωσης, ασανσέρ). Σε κεντρική περιοχή (VILLAGE Ρέντη / ALLOU FAN PARK / Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά) με εύκολη πρόσβαση από κεντρικούς οδικούς άξονες.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ


Από τα τέλη της δεκαετίας του ‘40 μέχρι και σήμερα, το όνομα ΠΑΛΛΑΣ ταυτίστηκε με την τεχνολογική καινοτομία. Από το πρώτο αυτόματο πιεστήριο GRAFOPRESS του ’50 (ένα από τα πρώτα 5 στην Ελλάδα) μέχρι την σημερινή υπερσύγχρονη RYOBI 784E το σύστημα CTP (computer to plate) της KODAK, εκτυπωτικές ROLAND, HEIDELBERG, ADAST και DIDDE, το συγκρότημα εύκαμπτης συσκευασίας RYOBI/SAM, τα συστήματα προγραμματισμένης κοπής DAEHOO, τις διπλωτικές ΜΒ, τη σύνθετη μορφοκοπτική-χρυσοτυπική KLUGE, τη βιβλιοδετική WATKINS, την πλαστικοποιητική DELTA, η συρταροκολλητική JETA, μια πλειάδα βοηθητικών μηχανημάτων ψηφιακής εκτύπωσης, βιβλιοδεσίας, δοκιμίων, τελειοποίησης και συσκευασίας. Και βέβαια, το τελευταίο μας απόκτημα, η ψηφιακή εκτύπωσης ρολού ΤROJAN LABEL.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ EΛΕΓΧΟΣ/ISO 12647


Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη, στη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Σε κάθε στάδιο υπάρχει ψηφιακός έλεγχος με ηλεκτρονικά όργανα και ειδικά software. Από το 2015 έχει εγκατασταθεί το σύστημα Color Management της GMG, που εξασφαλίζει πιστοποιημένη αναπαραγωγή χρωμάτων σύμφωνα με το ISO 12647.

Θηβών 235, 18454 Νίκαια  |  T: 2104912548, 2104900373  |  F: 2104932143  |  E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.